hmb

SAP Consultancy

logo sap partner
hmb hmb hmb
hmb
hmb

"SAP Solution Manager: het fundament"

"SAP Solution Manager: het fundament voor alle SAP gebruikende organisaties"

"SAP Solution Manager levert een cadeautje voor SAP beheer"

"SAP Solution Manager: de basis"

"Met SAP Solution Manager staan uw SAP systemen zo stevig als een huis"

jaarlijks hmb event: 'SAP Solution Manager: What is next?'

Op 24 mei 2018 organiseerde hmb haar 12e SAP Solution Manager event: What is next? Nu de meeste organisaties de upgrade van SAP Solution Manager naar versie 7.2 achter de rug hebben,

vragen ze zich nadrukkelijk af: What is next? Deze vraag stond dan ook centraal gedurende dit event. Dit event werd bezocht door 55 relaties die ruim 30 organisaties vertegenwoordigden. Uit de enthousiaste reacties gedurende en na afloop van het event, leiden we af dat dit event op het juiste moment werd georganiseerd en als nuttig werd ervaren. Een stimulans voor hmb om na de zomer na te denken over een volgende event.

De dag begon met een keynote presentatie van Matthias Melich, die mede vanuit SAP eindverantwoordelijk is voor SAP Solution Manager en de hele wereld afreist als een soort evangelist om SAP Solution Manager te prediken. Gedurende zijn presentatie ging Matthias nader in op de bi-Model Architecture, de belangrijke rol van SAP Solution Manager hierin, de manier waarop SAP Solution Manager de migratie naar S/4 ondersteunt en nieuwe ontwikkelingen als SAP Leonardo, Internet Of Things (IOT), Big Data en Blockchain.

Na de pauze trapte Hans van der Horst (hmb) af met een presentatie over Scenario Denken. In deze presentatie legde hij het verband tussen de nieuwe ontwikkelingen vanuit SAP en de toegevoegde waarde hiervan vanuit klantperspectief (scenario’s). In het kader van de nadrukkelijkere positionering van de toegevoegde waarde voor klant, besteedde Hans ook aandacht aan een aantal vernieuwingen vanuit hmb zoals:
hmb Scrum Dashboard, Lean Documentation en de ondersteuning van verschillende ambitie niveau’s in het beheer van SAP middels SAP Solution Manager.

Na de presentatie van Hans gingen Wim Priem (Teamlead SAP DevOps team Eneco) en Jim Lichte dieper in op het hmb Scrum Dashboard dat Eneco in samenwerking met hmb heeft ontwikkeld. Het online hmb Scrum Dashboard ondersteunt Eneco in haar Agile werkwijze met scrum teams. Het hmb Scrum Dashboard kenmerkt zich door actualiteit, het voorkomen van dubbele administratie, de communicatie bevorderende werking en de locatie onafhankelijkheid.

In de daaropvolgende presentatie van Annika Heus (hmb) stond Lean Documentation centraal. In haar presentatie lichtte Annika toe dat een organisatie middels Lean Documentatie op een eenvoudige, toegankelijke en efficiënte wijze haar processen kan documenteren. In haar presentatie maakte ze gebruik van het concept dat Annika bij ASML heeft geïmplementeerd.

In de afsluitende keynote, ging Matthias Melich nader in op Road Map van SAP Solution Manager. De volgende vernieuwingen worden de komende tijd te verwacht:
2018: vernieuwing op het gebied van Cloud & Hybrid, DevOps en Continuous Delivery, Outsourcing;
2019: volledige ondersteuning van SAP 4/HANA Cloud, SAP Leonardo en het gehele SAP Digital Framework;
2020: nieuwe BI applicaties.
Een andere belangrijke mededeling van de zijde van Matthias was dat indien klanten vanaf 1-1-2020 ongestoord willen blijven communiceren met SAP Support Backbone dat zij voor 1-1-2020 Solution Manager dienen te upgraden naar minimaal SAP Solution Manager SP7 met aanvullende SAP Notes of naar SP8.
Als laatste besteedde Matthias aandacht aan het Customer Connection Program waarmee klanten hun invloed kunnen uitoefenen op SAP.

Wij kijken terug op een geslaagde middag en bedanken alle bezoekers voor hun aanwezigheid.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben of interesse hebben in onze ervaringen SAP Solution Manager 7.2, neem dan gerust contact met ons op:
Hans van der Horst: (+31) 6 22003802 / hans.van.der.horst@hmb.nl
Ben Giezenaar: (+31) 6 22004222 / ben.giezenaar@hmb.nl

hmb