hmb

SAP Consultancy

logo sap partner
hmb hmb hmb
hmb
hmb

"SAP Solution Manager levert een cadeautje voor SAP beheer"

"Met SAP Solution Manager staan uw SAP systemen zo stevig als een huis"

"SAP Solution Manager: het fundament"

"SAP Solution Manager: het fundament voor alle SAP gebruikende organisaties"

"SAP Solution Manager: de basis"

SAP Teched Barcelona 2018

hmb is aanwezig geweest op de SAP Teched, dat heeft plaatsgevonden van 23 tot 25 oktober. De aandacht van hmb ging uit naar SAP Solution Manager en alles wat met Application Management te maken heeft.

Daarnaast is er ook gekeken naar de algemene technische ontwikkelingen in het SAP eco-systeem.

De meest opvallende zaken zijn:
• De functionele rijkdom van het SAP Cloud Platform. Het is inmiddels een platform geworden met zeer veel functionaliteit waarbij nadrukkelijke keuzes gemaakt kunnen worden. Niet alleen op het gebied van programmeertalen maar bijvoorbeeld ook aangaande de verschillende typen databases. Het hoeft niet altijd SAP HANA te zijn.
• De nadrukkelijke positionering van Focused Run naast SAP Solution Manager. Focused Run wordt nu gezien als de application monitoring tool voor grote SAP landschappen.
• De beschikbaarheid van SAP Enterprise Architect voor organisaties die ook business architecture, requirements en processen willen vastleggen. Dit kan gezien worden als aanvulling op de operationele proces modellen in SAP Solution Manager.
• ABAP opgenomen in SAP Cloud Platform. Opvallend hierbij is dat dit een separate code-line gaat worden ten opzichte van de on-premise variant zoals nu gebruikt in NetWeaver. SAP kiest er duidelijk voor om nieuwe ontwikkelingen eerst in de cloud systemen toe te passen.
• De contouren voor de inpassing van de SAP Cloud software distributie functies binnen ChaRM worden langzaam duidelijk.

Al met al een zeer leerzaam evenement.

 

hmb